Boxer

Megosztás az iWiW-en

Azt hiszem, hogy ezt a szoftvert már rengeteg Mac-es ismeri évek óta, én viszont csak nem rég tudtam meg Vilmostól, hogy létezik egy Boxer nevű, ingyenes, nyílt forráskódú, DOS emulátor OS X alá, mely a DOSBox-ra épül. Ettől függetlenül írok róla pár sort, hátha olvassák olyanok a blogot, akinek ez még szintén újdonság.

A használata végtelenül egyszerű, „fogd és vidd” módszerrel tudjuk elindítani a futtatható állományokat, de szükség esetén egy DOS ablakot is nyithatunk, ahol megjelenik a régi időkből jól ismert DOS prompt. Érdemes szétnézni a program beállítási lehetőségei között – pl. Emulation menüpont – mert a mai számítógépeken nem minden esetben úgy futnak a szoftverek, ahogy annak idején.

Megemlíteném még a Boxer kapcsán, hogy az interneten rengeteg régi, DOS-os játékot találhatunk meg és férhetünk hozzá ezekhez sokszor teljesen ingyenesen és egyben legálisan is.

Bár magam is sok éve, rendszeresen végzek társadalmi munkát, de ettől függetlenül sokszor elcsodálkozom az ilyen szoftverek készítőin, akik miután rengeteg órát fordítottak egy-egy program megírására és tesztelésére, azt forráskóddal együtt a köz rendelkezésére bocsájtják – teljesen ingyenesen.

Mielőtt hozzászólnál...


Egy hozzászólás megírásakor kérlek, hogy vedd figyelembe a következőket:
  • ne írj trágár, vagy közízlést sértő szavakat
  • ne sértsd meg mások személyiségi jogait
  • ne buzdíts senkit a törvény megsértésére
  • legyél türelmes és előzékeny
Előre megköszönöm, hogy ha hozzászólsz, akkor a fentieket tiszteletben tartod.

Ha esetleg nem találnád a hozzászólásod a többi között, akkor gondolj arra, hogy az azért van, mert valószínű, hogy a fenti pontokat nem vetted figyelembe...

Itt lehet hozzászólni!