Thunderbird jelszómódosítás

Megosztás az iWiW-en

Mozilla Thunderbird

Aki már próbálta megváltoztatni a Thunderbird-ön belül a postafiókhoz tartozó jelszavát, az valószínűleg belefutott már abba a bosszantó dologba, hogy a fiókhoz tartozó beállításoknál nem található meg a jelszó mező. Bár a Thunderbird bekéri a fiókhoz tartozó jelszót, de csak akkor, ha az nem áll rendelkezésre (pl. ha egy új fiókot hozunk létre).

Sajnos a többi levelezőprogramhoz képest máshol található meg ez a beállítás, megnehezítve ezzel a programban nem túl járatos felhasználók dolgát, akik szeretnék az adott fiókhoz tartozó jelszót megváltoztatni.

A jelszavakat a jelszókezelő tárolja, amit a következő képpen tudunk elérni:

 1. Válasszuk az Eszközök menü Beállítások… menüpontját
 2. Ebben az ablakban kattintsunk felül a Biztonság ikonra, majd válasszuk a Jelszavak fület és ott a Mentett jelszavak… gombot.

Itt – ha megváltoztatni nem is, de – el tudjuk távolítani az adott fiókhoz tartozó jelszót és a következő alkalommal, amikor lekérjük a leveleinket, a Thunderbird már kérni fogja azt.

Mivel nem használom gyakran a Thunderbird-öt de tegnap én is belefutottam ebbe a hibába (ráadásul vagy 10 percet kellett fórumokon keresgélnem ez miatt) ezért gondoltam, hogy megosztom ezt a rövid leírást másokkal is. Reményeim szerint ez a post az elsők között fog megjelenni a találati listán azoknak, akik a Thunderbird jelszó módosítás szavakra keresnek rá a Google oldalán.

11 hozzászólás “Thunderbird jelszómódosítás” bejegyzésre

 1. Simon Ferenc says:

  Nagyon hasznos leírás, magamtól nem jöttem volna rá egyhamar, viszont eltávolítottam a régi jelszót és valóban kérte következő induláskor az újat, beállítottam és mégsem tölti le a leveleimet, jelszó hibát ír ki mint az előtt, háromszor ellenőriztem nincs e elgépelés de nem működik :((((((

 2. Simon Ferenc says:

  Közben rájöttem a hiba okára 🙂 a Postafiók beállításoknál a Bejövő levelek kiszolgálóján Titkosított jelszó volt bejelölve, ezért nem működött. Még1* köszi a leírást!

 3. Csaba says:

  Örülök, hogy sikerült megoldani a problémát. 🙂

 4. Gb says:

  Jó leírás, pont ahogy a bejegyzés végén van, azzal a 3 szóval kerestem rá, és jutottam ide. Pár percig küszködtem a Thunderbirdel, aztán feladtam. Köszi a megoldást, sokat segített.

 5. Zsukov says:

  Köszi! Hasznos volt!

 6. Szabó Tibor says:

  Köszi, első találat voltál, kb 1 perc alatt oldottam meg így a problémát 🙂

 7. Monori István says:

  Köszönöm a megoldást, és hogy ezt megosztottad másokkal is!

  Örülök, hogy vannak közösségi emberek!

 8. Semsei Ferenc says:

  Köszönöm a tippet. Annyi a gond,hogy még mindig nem tudok vele küldeni, csak fogadja a levelekt. 🙁

 9. Masa István says:

  “és a következő alkalommal, amikor lekérjük a leveleinket, a Thunderbird már kérni fogja azt.”
  Pontosabban csak az után, hogy a jelszó eltávolítása után kilépsz a Thunderbird-ből. Amíg nem, hiába kéred be a leveleid, a régi jelszóval fog próbálkozni.

  Értelmes ember 1000 év alatt se találná meg a megoldást.

Mielőtt hozzászólnál...


Egy hozzászólás megírásakor kérlek, hogy vedd figyelembe a következőket:
 • ne írj trágár, vagy közízlést sértő szavakat
 • ne sértsd meg mások személyiségi jogait
 • ne buzdíts senkit a törvény megsértésére
 • legyél türelmes és előzékeny
Előre megköszönöm, hogy ha hozzászólsz, akkor a fentieket tiszteletben tartod.

Ha esetleg nem találnád a hozzászólásod a többi között, akkor gondolj arra, hogy az azért van, mert valószínű, hogy a fenti pontokat nem vetted figyelembe...

Itt lehet hozzászólni!