A phpMyAdmin alapértelmezett betűméretének beállítása

Megosztás az iWiW-en

Apró, azonban annál bosszantóbb dolog, amikor a böngésző előzményeinek törlése után a phpMyAdmin ismét az alapértelmezett betűmérettel jeleníti meg a tartalmat. Ennek az oka az, hogy a phpMyAdmin nem felhasználónévhez kötve tárolja ezt a beállítást a kiszolgálón, hanem egy sütiben, a felhasználó gépén.

Szerencsére elég egyszerűen megváltoztathatjuk az alapértelmezett betűméretet – feltéve persze ha tudjuk, hogy hol tárolták el ezt az értéket a phpMyAdmin készítői. 🙂

Keressük meg a szerveren (vagy a saját gépünkön) a phpMyAdmin könytárát, majd ott lépjünk be a libraries alkönyvtárba. Ezután nyissuk meg a Config.class.php fájlt és keressük meg az alábbi szakaszt (nekem a 765. sor környékén található az alábbi rész):

} elseif (! $this->get(‘fontsize’)) {
  // 80% would correspond to the default browser font size
  // of 16, but use 82% to help read the monoface font
  $this->set(‘fontsize’, ‘82%’);
}

Írjuk át a 82%-ot arra az értékre, ami nekünk a legjobban megfelel, majd mentsük el a változásokat. A következő belépésnél már az általunk megadott betűnagyság fogad minden felhasználót, akiknek nem tárolt el a gépén sütit a phpMyAdmin, vagy akiknek eddig is az alapértelmezett méret volt beállítva.

Természetesen a betűméret továbbra is megváltoztatható marad a phpMyAdmin felületén található legördülő listán, a fenti módosítások csak az alapértelmezett méretre fognak vonatkozni.

Mielőtt hozzászólnál...


Egy hozzászólás megírásakor kérlek, hogy vedd figyelembe a következőket:
  • ne írj trágár, vagy közízlést sértő szavakat
  • ne sértsd meg mások személyiségi jogait
  • ne buzdíts senkit a törvény megsértésére
  • legyél türelmes és előzékeny
Előre megköszönöm, hogy ha hozzászólsz, akkor a fentieket tiszteletben tartod.

Ha esetleg nem találnád a hozzászólásod a többi között, akkor gondolj arra, hogy az azért van, mert valószínű, hogy a fenti pontokat nem vetted figyelembe...

Itt lehet hozzászólni!