Apple, Safari, HP

Megosztás az iWiW-en

Ez most egy ilyen vegyes post lesz, leírom a nyűgöm, meg kérdezek egyet, aztán megyek tovább a dologomra. 🙂

Alapjában véve elégedett vagyok az OS X-el, sem a Windows, sem pedig a grafikus felülettel rendelkező Linux-ok (pl. Debian, Ubuntu) nyomába sem érnek sem gyorsaság, sem pedig felhasználói élmény telintetében. Összességében minden tetszik, kivéve néhány dolgot, melyek közül kettőt mos le is írok.

Az egyik az a Safari 5-ös változata. Ezt most nagyon elrontották, mert hiába lett valamivel gyorsabb az elődjénél, de rengetegszer elszáll a korábbiakhoz képest, azok közül is leginkább Flash tartalmak betöltésekor. A Google Analytics is használhatatlan az új Safarival, így azt csak Chrome vagy Firefox alatt tudom megnézni. Szóval ezt a Safarit most nem sikerült jobbá tenni, kedves Steve.

A másik problémám pedig az, hogy a HP 1010-es lézernyomtatóval való nyomtatás OS X alatt nem mindig zökkenőmentes. Kinyomtatok néhány oldalt és egy véletlen mennyiségű oldal után nem hajlandó tovább nyomtatni. Kiírja, hogy “Opening printer connection…” és kész, nincs tovább. Ilyenkor törölni kell a feladatot a nyomtatási sorból, kikapcsolni, majd újra visszakapcsolni a nyomtatót és ha épp olyan kedve van, akkor a követlező oldalt ismét kinyomtatja.

Próbáltam már mindent a nyomtató újratelepítésétől a driver-letöltésen át az USB-kábel cseréig és a fórumozásig, kérdeztem a H2G2-t is, Handrásékat is, de semmi. Hogy ez most az Apple vagy a HP hibája, azt nem tudom, azt viszont igen, hogy korábban sem Windows sem pedig Linux alatt nem csinált ilyent a nyomtató. Mondjuk túl sok bizalmam szoftverek terén nincs a HP felé, mert akik 2-300 MB-os drivereket írnak a nyomtatóikhoz, azok más, elvetemült dolgokra is képesek… 🙂

A Kedves Blogolvasók közül találkozott már ilyen nyomtató-problémával valaki? Esetleg a megoldást is tudja? Mert ha igen, akkor nagyon örülnék, ha megírná azt nekem valaki, ez miatt nem akarom lecserélni az amúgy teljesen jó nyomtatómat még úgy sem, hogy mára már megszűnt a forgalmazása.

Mielőtt hozzászólnál...


Egy hozzászólás megírásakor kérlek, hogy vedd figyelembe a következőket:
  • ne írj trágár, vagy közízlést sértő szavakat
  • ne sértsd meg mások személyiségi jogait
  • ne buzdíts senkit a törvény megsértésére
  • legyél türelmes és előzékeny
Előre megköszönöm, hogy ha hozzászólsz, akkor a fentieket tiszteletben tartod.

Ha esetleg nem találnád a hozzászólásod a többi között, akkor gondolj arra, hogy az azért van, mert valószínű, hogy a fenti pontokat nem vetted figyelembe...

Itt lehet hozzászólni!