WordPress tapasztalatok (kiegészítés)

Megosztás az iWiW-en

Az előző bejegyzésemből lemaradt két dolog, amit már így utólag nem írok hozzá, inkább létrehozok egy új bejegyzést.

Az egyik az az, hogy a Milyen nap van most? WordPress plugin egy ideje elkezdte szépen beengedni a spameket. Hiába, ha valami népszerű lesz, akkor arra felfigyelnek a másik oldalon és tesznek róla, hogy megkerüljék. Nem olyan vészes egyébként, 1-2 naponta jön egy spam, de ettől függetlenül bosszantó.

A másik pedig, amit már korábban említettem a WordPress kapcsán, de az előző alkalommal elfelejtettem, hogy az időzítővel meggyűlt a bajom, aztán egy frissítés után látszólag jó lett, de mégsem: azokat a bejegyzéseket, amiket időzítve szeretnék kitenni, azokat véletlenszerűen elfelejti közzétenni  a WordPress. Ezért van az, hogy nincs bejegyzés másfél hétig, azután pedig hirtelen lesz kettő. 🙂 Sajnos még nem jöttem rá, hogy ez mitől van, remélem azért, hogy egy frissítéstől előbb vagy utóbb egyszer csak megjavul.

2 hozzászólás “WordPress tapasztalatok (kiegészítés)” bejegyzésre

  1. László says:

    Ha már WordPress, akkor létezik egy Akismet nevű kis plugin hozzá. Lehet, hogy tévedek, de úgy emlékszem, hogy alapból telepítve van, csak egy kulcs kell hozza… Az én oldalamon 6 éven át 3500+ spamet kapott el, szinte egyetlen spam hozzászólás se érkezett.

    Ha meg az nem jönne be, akkor meg lehet próbálni a WP-reCAPTCHA nevű plugint, jóval erősebb a “Milyen nap van most?” kérdésnél.

  2. Csaba says:

    Köszi az észrevételt. Jól emlékszel rá, az Akismet alapból benne van, csak be kellene kapcsolnom és az a bizonyos kulcs kellene hozzá. Eddig azért nem foglalkoztam vele különösebben, mert a „Milyen nap van most?” is szimpatikus volt.

    Egyébként decemberben szépen elmaradozott a sok SPAM – magától, mert az ég világon semmit sem csináltam vele. 🙂

    Viszont sajnos az időzítés az azóta sem működik rendesen, épp ma néztem, hogy megint nem tett ki egy bejegyzést időben…

Mielőtt hozzászólnál...


Egy hozzászólás megírásakor kérlek, hogy vedd figyelembe a következőket:
  • ne írj trágár, vagy közízlést sértő szavakat
  • ne sértsd meg mások személyiségi jogait
  • ne buzdíts senkit a törvény megsértésére
  • legyél türelmes és előzékeny
Előre megköszönöm, hogy ha hozzászólsz, akkor a fentieket tiszteletben tartod.

Ha esetleg nem találnád a hozzászólásod a többi között, akkor gondolj arra, hogy az azért van, mert valószínű, hogy a fenti pontokat nem vetted figyelembe...

Itt lehet hozzászólni!