RMS Titanic

Megosztás az iWiW-en

Napra pontosan száz évvel ezelőtt történt a világtörténelem addigi legtöbb, azóta pedig a második legtöbb áldozatot követelő hajókatasztrófája az Atlanti-óceánon.

10-12 éves koromban rengetegszer elolvastam Walter Lord: A Titanic pusztulása című könyvet, azóta pedig folyamatosan nő a rendelkezésre álló és elérhető anyagok mennyisége az interneten a szerencsétlenségről és Dr. Robert Ballard munkája nyomán is rengeteg új információ derült ki arról, hogy mi zajlott le azon az éjszakán.

Megdöbbentő, hogy mennyi olyan dolog volt a Titanic balszerencséjében, melyek közül ha csak egyetlen egy nem úgy alakul, akkor elkerülhető a katasztrófa, vagy ha az nem is, de szinte az összes utas megmenekülhetett volna.

A napokban több hazai oldal is kölüljárta a témát, az Index pl. percről percre tudósított a száz évvel korábban történt eseményekről (még az időeltolódást is figyelembe vették).

Mielőtt hozzászólnál...


Egy hozzászólás megírásakor kérlek, hogy vedd figyelembe a következőket:
  • ne írj trágár, vagy közízlést sértő szavakat
  • ne sértsd meg mások személyiségi jogait
  • ne buzdíts senkit a törvény megsértésére
  • legyél türelmes és előzékeny
Előre megköszönöm, hogy ha hozzászólsz, akkor a fentieket tiszteletben tartod.

Ha esetleg nem találnád a hozzászólásod a többi között, akkor gondolj arra, hogy az azért van, mert valószínű, hogy a fenti pontokat nem vetted figyelembe...

Itt lehet hozzászólni!