Facebook borítóképek képminősége

Megosztás az iWiW-en

Itt tartunk 2012-ben, ha valaki a világ legnagyobb közösségi oldalára szeretne feltölteni egy – amúgy ráerőltetett – borítót (cover):

„Facebook optimizes all uploaded images. It doesn’t leave them untouched. In general, you can do nothing with this except for trying to upload an image in defferent formats, with different optimisations and choose the right one.” — Forrás: StackOverflow.com

Úgy tűnik, hogy tényleg csak az „addig játszadozunk a képekkel, ameddig nagyjából jó nem lesz” megoldás marad akkor, ha valamelyest elfogadható minőségben szeretnénk viszontlátni az általunk feltöltött borítót. Arra már rájöttem, hogy minden logikával ellentétesen ne png formátumban töltsük fel a képet, hanem inkább egy gyengébb minőségű, mondjuk 10-es jpeg-ben (nálam ez már gyengének számít). Legalábbis az általam próbált képeknél ez vált be, de bármilyen minőségű jpeg-et is próbáltam feltölteni, mindenképpen tömörített még rajta.

Egyszer talán eljön az idő, amikor megoldják ezt a problémát, viszont addig is, ha van valakinek valami tapasztalata, amit szívesen megosztana a profilképek minőségével kapcsolatban, az megírhatná hozzászólásként.

Mielőtt hozzászólnál...


Egy hozzászólás megírásakor kérlek, hogy vedd figyelembe a következőket:
  • ne írj trágár, vagy közízlést sértő szavakat
  • ne sértsd meg mások személyiségi jogait
  • ne buzdíts senkit a törvény megsértésére
  • legyél türelmes és előzékeny
Előre megköszönöm, hogy ha hozzászólsz, akkor a fentieket tiszteletben tartod.

Ha esetleg nem találnád a hozzászólásod a többi között, akkor gondolj arra, hogy az azért van, mert valószínű, hogy a fenti pontokat nem vetted figyelembe...

Itt lehet hozzászólni!