Van úgy, hogy nincs semmi…

Megosztás az iWiW-en

Tényleg semmi, mint például az utóbbi jó másfél hétben. Pontosabban fogalmazva több minden is történt, de egyik sem olyan, amiről érdemes lett volna egy külön bejegyzést írni, úgy hogy most ömlesztve megemlítenék néhány dolgot (nem feltétlenül időrendi sorrendben). Nem szeretem ezeket a bejegyzéseket, de néha-néha kell ilyen is.

Minecraft: az elmúlt héten megjelent a Minecraft 1.0.0, amely már a kezdetektől fogva hatalmas siker. Mire a játék hivatalos kiadása megjelent, Notch már régen milliókat keresett vele – euróban. Így kell ezt csinálni. 🙂

Negyven éves lett a mikroprocesszor: a múlt héten lett 40 éves az Intel 4004-es mikroprocesszora, mely a világ első ilyen lapkája volt. Hihetetlen a mai processzorok teljesítménye és áramfelvétele a 4004-eséhez képest és egyre hihetetlenebbek ezek a nagy évszámok is az IT történelmében.

Siri: ezzel kapcsolatban is írnék pár sort (ismertető a Siriről angol nyelven). Mint minden fontosabb technikai újításnak, így ennek is el kell indulnia valahonnan. Ez egy úttörő munka most, ami évek múlva fogja kiforrni magát, amikor már nem kell megnyomni egyetlen egy gombot sem az aktiválásához. Ha a lakásban, irodában, kocsiban (vagy bárhol) hozzá szólunk, azt fel fogja ismeri és elvégzi az adott műveletet (elindítja a légkondit, bekapcsolja a TV-t, beállítja a hőmérsékletet, a további lehetőségek pedig végtelenek). Most még sokan nem értik, legyintenek egyet és, azt mondják, hogy ezt már évekkel ezelőtt tudták a Nokia telefonok, de nem. Ez nem az. Ne akarja senki összehasonlítani az egy-egy szavas parancsokat feldolgozó szoftvereket és az akár összetett mondatokat feldolgozó és megértő, folyamatosan tanuló technológiát egymással. Ez egy teljesen más dolog és tetszik vagy nem, ez lesz a jövő.

Facebook: nagyjából eddig tartott, hogy viszonylag szívesen jártam fel a Facebookra. Egyre kevesebbet vagyok fent és egyre jobban kezdem azt érezni, hogy nincs szükségem arra a sok szemétre, amit az ismerősök egy elég nagy része az üzenőfalra felvisz (bocs mindenkitől). Naponta jóval száz felett van a Mail.app-be beérkező e-mailek és RSS-ek száma és egyszerűen azon felül már nincs kapacitásom még arra is, hogy ezeket végignézzem még úgy sem, hogy gyorsan átfutva legördítek a lap aljára a legutolsó elolvasott bejegyzésig.

Mielőtt hozzászólnál...


Egy hozzászólás megírásakor kérlek, hogy vedd figyelembe a következőket:
  • ne írj trágár, vagy közízlést sértő szavakat
  • ne sértsd meg mások személyiségi jogait
  • ne buzdíts senkit a törvény megsértésére
  • legyél türelmes és előzékeny
Előre megköszönöm, hogy ha hozzászólsz, akkor a fentieket tiszteletben tartod.

Ha esetleg nem találnád a hozzászólásod a többi között, akkor gondolj arra, hogy az azért van, mert valószínű, hogy a fenti pontokat nem vetted figyelembe...

Itt lehet hozzászólni!