Apró figyelmesség a Twittertől

Megosztás az iWiW-en

Valamilyen okból kifolyólag a Twitternek nem sikerült kiküldenie részemre egy (vagy több) e-mailt és amikor legközelebb beléptem a webes felületre, ez az üzenet fogadott:

Alapjában véve semmi extra dolog nem történt, azonban mi, akik webes fejlesztésekkel foglalkoznak tudjuk, hogy az ilyen apró figyelmességek elkészítése mennyi plusz munkával jár egy oldal fejlesztésekor, hiszen rengeteg ilyen apróságra kell(ene) odafigyelni. Az eredményét pedig a felhasználóknak sokszor csak nagyon kis százaléka látja – mint például ezt is.

A legtöbben nem tudják, hogy egy weboldal elkészítésére fordított időből csak egy elég kis hányad az, amit a „látható” részekre fordítunk fejlesztés során (most itt tekintsünk el a CMS alapú, sablon segítségével készített egyszerűbb oldalaktól). A fejlesztésre fordított idő nagy része olyan dolgoknak az elkészítésére megy el, ami a működés során a háttérben zajlik szépen csendben, a felhasználók tudta nélkül (az adatbázis-műveletektől a beviteli mezőkbe beírt adatok ellenőrzéséig). A felhasználó pedig csak annyit lát az egészből, hogy „működik” az oldal.

Ez a fenti is egy ilyen apróság, én kb. az utolsó helyre tenném a tennivalók listájában a lepattanó vagy visszaérkező e-mailek figyelését (nem beszélve arról, hogy a megrendelők zöme meg sem fizetné ill. fizeti az ilyen fejlesztéseket). Jó dolog azt látni, hogy vannak, akik odafigyelnek ilyen dolgokra is.

Mielőtt hozzászólnál...


Egy hozzászólás megírásakor kérlek, hogy vedd figyelembe a következőket:
  • ne írj trágár, vagy közízlést sértő szavakat
  • ne sértsd meg mások személyiségi jogait
  • ne buzdíts senkit a törvény megsértésére
  • legyél türelmes és előzékeny
Előre megköszönöm, hogy ha hozzászólsz, akkor a fentieket tiszteletben tartod.

Ha esetleg nem találnád a hozzászólásod a többi között, akkor gondolj arra, hogy az azért van, mert valószínű, hogy a fenti pontokat nem vetted figyelembe...

Itt lehet hozzászólni!