Magamról

Voltam rendszergazda és könyvtáros, jelenleg szabadúszó webdesigner és webfejlesztő vagyok, emellett foglalkozom webhostinggal is (Debian GNU/Linux alapú szerveren). Végzettségem szerint (eredetileg kertész :)) számítástechnikai programozó vagyok, de a C++ programozási nyelvet sok évvel ezelőtt PHP-re cseréltem. Erről egyelőre ennyit, a többit majd később.

Munkakörnyezet

Néhány évvel ezelőtt, 13 évnyi Windows használat után (3.1, 95, 98, Me, NT, XP) egy napon, megelégelve a Windows használatával járó folytonos kellemetlenségeket, készítettem egy biztonsági mentést és feltettem egy Ubuntut Linuxot a gépemre. Pár órán belül minden munkámat Ubuntu alatt folytattam. Nagyon megtetszett az Ubuntu, de éreztem, hogy asztali környezetnek mégsem ez az igazi. Azóta megismerkedtem a Mac OS X-el is és boldogan használom. A használom szó ebben az esetben a következőket jelenti: nem kell állandóan telepítgetni, vírusokat kergetni, tűzfalat állítgatni, lefagyás után újraindítani, idegeskedni, hanem csak egyszerűen használni. Ez jellemző mind a Linux, mind a Macintosh rendszerekre és ezekről később szeretnék majd több bejegyzést is írni itt, a blogon.

Hobbi

A hobbira mostanában valahogy nem jut idő, de a következők lennének (a design mellett): kerékpár, fotózás, űrrepülés-szimulátor PC-n (Orbiter). Az előbbiből az is következik, hogy érdekelnek a technikai jellegű dolgok, pl. az űrrepülés. Tulajdonképpen ez a program az egyetlenegy dolog, amiért néha-néha visszatérek PC-re, ugyanis ennek a programnak a használatához nem tudom a Windows-t megkerülni. Talán erről is lesz később egy-két bejegyzés.

Blog

Hogy miért is kezdtem el 2010. februárjában blogolni, annak elsődleges okai megtalálhatóak a Blogindító postban.

Kapcsolat

Ha valamilyen oknál fogva szeretnéd felvenni velem a kapcsolatot, akkor azt legegyszerűbben a csaba@dreambyte.hu e-mail címre küldött levéllel fogod tudni megtenni.