Minecraft szerver igényfelmérés

Megosztás az iWiW-en

Amióta megvettem a Minecraftet, azóta már többször megfordult a fejemben, hogy kellene indítani egy saját Minecraft szervert. Most úgy döntöttem, hogy tartok erről egy gyors igényfelmérést, ill. leírnám az ezzel kapcsolatos gondolataimat.

A szerverről komolyabb elképzeléseim lennének, tehát nem úgy tervezem, hogy elindítom, aztán majd ha nem tetszik, akkor két hét múlva le lesz állítva (mindezek ellenére – vagy éppen pont ezért – elképzelhetőnek tartok egy néhány hetes tesztidőszakot, de majd meglátjuk). Ebből kifolyólag ez elég sok szervezést, több ember összehangolt és folyamatos munkáját igényelné, így eszembe nem jutna, hogy egyedül álljak neki. Csak akkor szeretnék bajlódni egy ilyennel, ha megfelelő számú, komolyabb jelentkezőt találnék rá, akik az elképzeléseimet támogatják.

Annak ellenére, hogy mindenhol (így Magyarországon is) gomba módra szaporodnak a Minecraft szerverek, eddig egyik sem nyerte el teljes mértékben a tetszésem. Nem egy századik SMP vagy kreatív szervert szeretnék csinálni, hanem egy olyant, ahol megtalálhatóak az SMP játékmód mellett a kreatív módban készített, komolyabb építmények, szép környezetben. Eddig amikkel leginkább találkoztam: vagy nagyon komoly, előre megtervezett építmények, de kreatív módban, vagy pedig épített össze-vissza mindenki mindent, de SMP módban használták. Tehát én a fenti két dolog előnyös tulajdonságait szeretném valahogy egy szerver alá hozni. Annak ellenére, hogy nem nagyon találkoztam még hasonló magyar szerverrel (persze ez nem jelenti azt, hogy itthon nincs), úgy gondolom, hogy lenne rá igény. Külföldi szerverek között viszont már láttam ilyent.

A rendelkezésre álló szerver egy szervertermi VPS fix IP címmel, gigabites internet-kapcsolattal, 24/7-es rendelkezésre állással. A gép gyakorlatilag csak hajnalonként van használva kb. fél órát, átfutnak rajta a biztonsági mentéseim és a nap 95%-ában kihasználatlanul megy. Időnként tesztelem rajta a saját kódjaimat, de ez nem számottevő mértékű. Nem egy erőmű, de néhány játékossal már ki lett próbálva és úgy tűnik, hogy gond nélkül használható – és természetesen szükség esetén tetszőlegesen bővíthető. A legnagyobb probléma ezzel letudva… 🙂

Nagyjából összefoglalnám, hogy még mire gondoltam (ez csak egy irány az elképzeléseimről, tehát nincs kőbe vésve). Aki úgy gondolja, hogy szívesen részt venne benne, az jelezhetné felém a részvételi szándékát. Ha megvan a szükséges látszám és a részletek is tisztázottak, akkor bármikor indulhat a szerver, amire csak eredeti (megvásárolt) játékkal lehet csatlakozni.

Mivel még véletlenül sem egy nagyméretű, virtuális homokozót szeretnék építeni unatkozó tizenéveseknek, ezért egyelőre írnék egy korhatárt: húsz év felettieket várnék a szerverre, nekik már általában komolyabb elképzeléseik vannak, van igényük a minőségibb dolgok megépítésére és általában ki is tudják vitelezni azt.

Szeretném, ha a szerveren a hangsúly a valósághű kidolgozáson és a művészeti megvalósításon lenne. Hogy pontosan mire is gondolok: mindent lehet építeni, aminek van valóságalapja, viszont az unalomig ismételt piramisokat, a levegőben lógó, sok kocka átmérőjű lávagömböket, a pixelartokat, sárkányokat és a Nethert viszont szeretném elkerülni.

Addolást nem szeretnék, kivéve pl. a Netherben található itemeket (értelemszerűen, mivel az ki lenne kapcsolva), pénzrendszert viszont igen. A mobok spawnolása is engedélyezve lenne. Lehetőleg egy nagyobb térképet szeretnék, de fix mérettel (kezdésnek mondjuk egy 2×2 km-es területtel).

Ha esetleg érdekelne a dolog, akkor ne itt a hozzászólásoknál, hanem a csaba@dreambyte.hu e-mail címen jelezd, a Minecraft-ben használt felhasználói neveddel, életkoroddal, ill. annak a szervernek a nevével, ahol már építettél multiplayer módban valamit, vagy ahol időnként megtalálható vagy.

Mielőtt hozzászólnál...


Egy hozzászólás megírásakor kérlek, hogy vedd figyelembe a következőket:
  • ne írj trágár, vagy közízlést sértő szavakat
  • ne sértsd meg mások személyiségi jogait
  • ne buzdíts senkit a törvény megsértésére
  • legyél türelmes és előzékeny
Előre megköszönöm, hogy ha hozzászólsz, akkor a fentieket tiszteletben tartod.

Ha esetleg nem találnád a hozzászólásod a többi között, akkor gondolj arra, hogy az azért van, mert valószínű, hogy a fenti pontokat nem vetted figyelembe...

Itt lehet hozzászólni!