Az elmúlt hetek margójára

Megosztás az iWiW-en

Ez most egy személyesebb bejegyzés lesz, amit leginkább azok fognak érteni, akik valóban ismernek. De akik csak az interneten, vagy a blogon keresztül ismernek, azok is nyugodtan elgondolkodhatnak azon, hogy a következő mondat az alkotmányban valójában a demokrácia egyik alappillére:

„A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításra, továbbá arra, hogy a közérdekű adatokat megismerje, illetőleg terjessze.

(Magyar Köztársaság alkotmánya, 61. §, 1. bekezdés)

Szóval teljesen mindegy, hogy valaki egyetért vele, vagy nem, tetszik neki, vagy nem, meg lehet rajta sértődni, lehet duzzogni és mérgelődni, de a fenti bekezdés akkor is mindenkire vonatkozik, oda-vissza, kivétel nélkül. Az állam- és közigazgatásban pedig ennek még inkább így kell(ene) működnie.

Sajnos ennek a lényegét ma Magyarországon, lassan 25 évvel a rendszerváltás után sem értik meg mindenhol, ami egy rettentő szomorú dolog.

Mielőtt hozzászólnál...


Egy hozzászólás megírásakor kérlek, hogy vedd figyelembe a következőket:
  • ne írj trágár, vagy közízlést sértő szavakat
  • ne sértsd meg mások személyiségi jogait
  • ne buzdíts senkit a törvény megsértésére
  • legyél türelmes és előzékeny
Előre megköszönöm, hogy ha hozzászólsz, akkor a fentieket tiszteletben tartod.

Ha esetleg nem találnád a hozzászólásod a többi között, akkor gondolj arra, hogy az azért van, mert valószínű, hogy a fenti pontokat nem vetted figyelembe...

Itt lehet hozzászólni!