SPAM

Megosztás az iWiW-en

Próbálják megmagyarázni, de nem megy:

[…] Az e-mail címet munkatársaink gyűjtötték az interneten. A cím felépítése alapján ítélve, nagy valószínűséggel nem természetes személyhez kötődik. Az ilyen címekre küldött elektronikus hirdetések a 2009. január 1-jével módosított 2001. évi CVIII. törvény és a hozzájuk a Nemzeti Hírközlési Hatóság, valamint az Adatvédelmi Biztos Hivatala által közreadott állásfoglalások szerint megengedettek.

Lehet, de ez nem jelenti azt, hogy nem hozhatok létre egy plusz szűrőszabályt a levelezésnél a szerveren globálisan (értsd: senki sem fogja megkapni az adott címről érkező leveleket, akinek a szerveren keresztül történik a levelezése). Ha ebből rendszert csinálnának hazai szolgáltatók, akkor legalább harmadával csökkenne a spamszűrőn átcsúszott levelek száma (legalábbis saját statisztika alapján). Persze ez nyilván plusz adminisztrációt és így plusz költséget is jelent.

Sajnos hiába szűri ki a bejövő kéretlen reklámlevelek legnagyobb részét a rendszer, azért folyton beesik egy-egy ilyen levél, ami hiába van szépítve és több sorban magyarázva a legvégén, akkor is csak egy kéretlen reklámlevél, azaz spam marad.

Egy hozzászólás “SPAM” bejegyzésre

  1. Geri says:

    ráadásul a spammerek miatt a normális levelek sem igazán szeretnek a címzettekhez megérkezni, mert esetleg kiszűri őket a szolgáltató, bizonyos szűrőszabályok alapján.

Mielőtt hozzászólnál...


Egy hozzászólás megírásakor kérlek, hogy vedd figyelembe a következőket:
  • ne írj trágár, vagy közízlést sértő szavakat
  • ne sértsd meg mások személyiségi jogait
  • ne buzdíts senkit a törvény megsértésére
  • legyél türelmes és előzékeny
Előre megköszönöm, hogy ha hozzászólsz, akkor a fentieket tiszteletben tartod.

Ha esetleg nem találnád a hozzászólásod a többi között, akkor gondolj arra, hogy az azért van, mert valószínű, hogy a fenti pontokat nem vetted figyelembe...

Itt lehet hozzászólni!