Milyen hely az Egyesült Államok?

Megosztás az iWiW-en

A beszeljukmac.com-on olvasható egy interjú Sir Jonathan Ive-val. Egy olyan részt emelnék ki belőle, ami nem pont az Apple-el kapcsolatos, viszont enélkül nagy valószínűséggel nem lenne Apple sem.

Kérdés: Miért döntöttél úgy, hogy Kaliforniába költözöl?

Válasz: Amit nagyon élvezek itt, az a hihetetlen optimizmus, illetve az a megközelítés, hogy nem félnek kipróbálni az új ötleteket, nem rettegnek úgy a kudarctól. Nagyon egyszerűen és praktikusan működik a dolog. Pár ember előáll egy ötlettel, fogják és csinálnak belőle egy vállalatot. Nagyon szeretem ezt az egyszerű és egyenes megközelítést.

Itt nem arról van szó, hogy ebből feltétlenül pénzt akarnak csinálni. Egyszerűen van egy ötlet, és azt csinálják. Azt hiszem, ez írja le a legjobban, hogy milyen is ez a hely.

Na ez az, amiért szeretem Amerikát. Szépen összefogták az államokat, végig optimistán álltak a dolgokhoz és a semmiből, pár száz év alatt eljutottak arra a szintre, ahol ma vannak. Nyilván ők sem hibátlanok, ők sem tökéletesek, de az optimista gondolkodásuk és ez a fajta hozzáállás nagyban hozzásegítette őket ahhoz, hogy az a hely, ahol élnek, az valóban a lehetőségek hazája legyen és rengeteg olyan célt elérhessenek, amit Európa soha sem fog tudni elérni. Soha.

A fenti interjút egyébként érdemes elolvasni, ahogyan a Walter Isaacson féle Steve Jobs életrajzi könyvét is azoknak, akiket egy picit is érdekel a téma.

2 hozzászólás “Milyen hely az Egyesült Államok?” bejegyzésre

  1. Időapu says:

    Itt van egy jellemző példa a pozitív gondolkodásokra:

    Egy kollégám mondta hogy egyre nagyobb a dugó az autópályán, és ennek ő nagyon örül. Nem tudtam elképzelni, hogy miért, próbáltam kitalálni, de nem sikerült. Azért, örült, mert ez egy jele annak hogy hogy jó a gazdasági helyzet, az embereknek van munkájuk, mennek valahova. Amikor néhány éve beütött a gazdasági válság lecsökkent a forgalom is.

    Hát így.

  2. Csaba says:

    Igazából emiatt a bejegyzés miatt leginkább negatív kritikára számítottam, úgy hogy nagyon megörültem a hozzászólásodnak. 🙂

    Tetszik ez a fajta gondolkodásmód, így a példa is.

Mielőtt hozzászólnál...


Egy hozzászólás megírásakor kérlek, hogy vedd figyelembe a következőket:
  • ne írj trágár, vagy közízlést sértő szavakat
  • ne sértsd meg mások személyiségi jogait
  • ne buzdíts senkit a törvény megsértésére
  • legyél türelmes és előzékeny
Előre megköszönöm, hogy ha hozzászólsz, akkor a fentieket tiszteletben tartod.

Ha esetleg nem találnád a hozzászólásod a többi között, akkor gondolj arra, hogy az azért van, mert valószínű, hogy a fenti pontokat nem vetted figyelembe...

Itt lehet hozzászólni!