Hogyan ne szervezzünk rendezvényt

Megosztás az iWiW-en

Az előzményekkel kezdeném: tavaly, vagyis 2011-ben elkezdtem megírni egy bejegyzést, amely a 2011-es Game Developers Forumról szólt volna, de mire befejeztem a postot és utoljára ráfrissítettem a GDF2011 honlapjára, már az a kiírás fogadott, hogy egy későbbi, őszi időpontban kerül megrendezésre. Oké, előfordulhat ilyen bármikor, nincs is ezzel semmi gond. Azt írták, hogy ősszel lesz, próbáltam nem elfelejteni és időnként utánanézni, hogy ne szalasszam el. Aztán – amikor már csak két hét volt vissza az őszből és még mindig túl nagy volt a csend – felemeltem a telefont és megkérdeztem, hogy most akkor lesz, nem lesz, vagy mi lesz. Annyira nem volt senki tájékoztatva ez ügyben a hivatalos csatornákon sem, hogy a JF fórumán az előbb említett telefonhívás után én írtam meg először, hogy elmarad a GDF ősszel is.

Igazából ezzel is úgy vagyok, hogy ebben sincs ebben semmi, egy ilyen esemény szervezése nem olyan egyszerű, aki már foglalkozott bármi ilyesmivel, az tisztában van vele, hogy sok emberrel kell egyeztetni plusz rengeteg dolog közbejöhet. Persze azért időben kiírhatták volna egy ilyen rendezvénynél, amit még külföldön is jegyeznek, de oké, elmaradt, majd a következőre elmegyünk.

Nem rég teljesen véletlenül vettem észre, hogy hoppá, holnapután(!) lesz a Game Developers Forum 2012. Gondoltam, hogy ezt jól elnéztem, de nem, kis utánajárás után kiderült, hogy január 23-án írtak először a rendezvényről a GameStar oldalán. Ez pedig akárhogyan is számolom, összesen 16 nap a bejelentés és a rendezvény napja között.

Kicsit olyan érzésem van most, mint ha valaki szólt volna valakinek, hogy dobjatok már össze valamit, hívjunk meg pár fejlesztőt, hogy ne mondhassák, hogy nem lett megtartva. Ja és hogy mikor legyen? Hát mikor értek rá? Csapjuk hozzá egy-két másik rendezvényhez, aztán legyünk túl rajta minél előbb.

Egyetlen pozitívumtot tudok csak megemlíteni most ezzel kapcsolatban, mégpedig azt, hogy a 12.900.- HUF-os jegyért idén egyszerre három rendezvényt is meglátogathatunk. Aki közel lakik és/vagy rá is ér 2012. február 8-án 9 és 17 óra között, annak majd a következő helyre kell mennie: Budapest, Cinema City (Arena Plaza).

További részletek: Game Developers Forum 2012 – Computerworld

2 hozzászólás “Hogyan ne szervezzünk rendezvényt” bejegyzésre

  1. Geri_lgfx says:

    ,,12.900.- HUF-os jegyért”

    bwahaha. ki ad 13k-t azért, hogy meghallgasson 5 olyan átlagos fejlesztőembert, akik amúgyis jelen vannak az internetekben, és osztják az észt?

    hívják meg bill gatest, támasszák fel steve jobsot, és beszéljenek mondjuk a dinamikus modulok oprendszer kernelhívásainak interakciójáról az operációs rendszerek tervezésének figyelembe vételével, és hívják meg carmackot, és meséljen az első szoftveres rendererében használt trükkökről programozói szemmel 3 órán keresztül.

    na, ez megérne ennyi pénzt.

    de azért, hogy Kiss József Átlag ITrabszolga a random multinacionális korporációból kijöjjön, és feltextúrázzon egy modellt, majd elmondja, hogy milyen fontosak a vertexek, vagy hogy a crytek megmutasson 2 új shadert, az nem igazán ér meg 13 ezer forintot.

    mert annyiból vesz az ember 4 random game maker enginet, és ahelyett, hogy ott üldögelne, már össze is rakja élete első cicaszelidítőjét.

  2. Csaba says:

    A 2011-es rendezvényre én szívesen elmentem volna, ott viszonylag sok engem érdeklő téma volt. Nem azt mondom, hogy olcsónak találtam, de egyszer van egy ilyen szakmai fórum egy évben és ha jó témák vannak, akkor elfogadható az ár.

    Az ideit viszont nagyon gyengének találtam (talán csak két témába hallgattam volna bele) és így egyáltalán nem bánom, hogy nem voltam. Ennek ellenére örülnék annak, ha hozzászólna egy olyan valaki is, aki ott volt. 🙂

Mielőtt hozzászólnál...


Egy hozzászólás megírásakor kérlek, hogy vedd figyelembe a következőket:
  • ne írj trágár, vagy közízlést sértő szavakat
  • ne sértsd meg mások személyiségi jogait
  • ne buzdíts senkit a törvény megsértésére
  • legyél türelmes és előzékeny
Előre megköszönöm, hogy ha hozzászólsz, akkor a fentieket tiszteletben tartod.

Ha esetleg nem találnád a hozzászólásod a többi között, akkor gondolj arra, hogy az azért van, mert valószínű, hogy a fenti pontokat nem vetted figyelembe...

Itt lehet hozzászólni!