Third party építőkockák a szoftverfejlesztésben

Megosztás az iWiW-en

Pont az ilyenek miatt nem szeretem a third party dolgokat, az ilyen keretrendszereket meg főleg nem. Tegnap megnyitottam a NetBeans IDE 7.0-t, ami rögtön fel is tette a frissítéseket, újraindítottam a programot, majd létre akartam hozni egy Java Desktop Application projektet és ez fogadott:

Note that JSR-296 (Swing Application Framework) is no longer developed and will not become part of the official Java Development Kit as was originally planned. You can still use the Swing Application Framework library as it is, but no further development is expected.

If you are looking for a Swing-based application framework, consider using the NetBeans Platform platform.netbeans.org, which is a full-featured platform suitable for creating complex and scalable desktop applications. The Platform contains APIs that simplify the handling of windows, actions, files, and many other typical application elements.

Ahogy elnézem, ez már több, mint fél éve be lett harangozva, szóval eléggé le vagyok maradva, de mentségemre legyen az, hogy nagyon ritkán indítom el a NetBeans-t, akkor is inkább csak ismerkedés jelleggel.

Persze nem most ez a lényeg, hanem az, hogy megtanulunk valamit, használjuk, esetleg erre alapozva évekig fejlesztünk egy szoftvert (amit jó esetben sokan is használnak), aztán egyszer csak szólnak, hogy bocs, nem fejlesztjük tovább. Ilyenkor pedig jön az, hogy oké, akkor megismerkedhetünk valami mással, amivel helyettesíthetjük az előző rendszert. Ez viszont általában nem megy egyik napról a másikra, mert rengeteg időt kell rászánnunk, hogy otthonosan mozogjunk az új környezetben, ill. megismerjük az új lehetőségeket és az új korlátokat.

Gondolom, hogy jópáran nem örültek a fenti üzenetnek, amikor először meglátták, de sajnos úgy tűnik, hogy ehhez hozzá kell szokni, mert ez egy ilyen szakma.

Mielőtt hozzászólnál...


Egy hozzászólás megírásakor kérlek, hogy vedd figyelembe a következőket:
  • ne írj trágár, vagy közízlést sértő szavakat
  • ne sértsd meg mások személyiségi jogait
  • ne buzdíts senkit a törvény megsértésére
  • legyél türelmes és előzékeny
Előre megköszönöm, hogy ha hozzászólsz, akkor a fentieket tiszteletben tartod.

Ha esetleg nem találnád a hozzászólásod a többi között, akkor gondolj arra, hogy az azért van, mert valószínű, hogy a fenti pontokat nem vetted figyelembe...

Itt lehet hozzászólni!