A három legfontosabb dolog a Twitteren

Megosztás az iWiW-en

Ez a mostani egy nem túl hosszú, ám remélhetőleg annál hasznosabb bejegyzés lesz azok számára, akik még újak a Twitteren és problémát okoz nekik az indulás.

Tudom, hogy a legrosszabb az az egészben, amikor 0, azaz nulla követővel el kell kezdened csiripelni, mivel akkor még látszólag csak magadnak tweetelsz. Ez valójában viszont nem így van. Ha nem kezdesz el tweeteket írni a „semmibe”, akkor azokat az embereket, akik valahogy eljutnak a twitteres oldaladig, a következő kép fogadja, illetve kb. a következőket fogják gondolni:

„Itt van ez a valaki, nincs róla egy fotó, nem írt magáról egy sort sem és még csak nem is tweetelt eddig semmit. Ez egy üres profil, nem tudok vele mit kezdeni, úgy hogy mehetünk is tovább…”

Ennyi volt, lehetett volna esetleg egy új követőd, de az üres oldalad miatt nem vett komolyan a látogató és már tovább is állt.

A fentiekből következik, hogy nagyjából három dolog van, amit mindenképpen szem előtt kell tartani a Twitteren, ha szeretnéd, hogy a követőid száma növekedjen. Ez a három önmagában nem elég, az induláshoz viszont szinte elengedhetetlen.

1.) Tölts fel magadról egy profilképet

Sokkal személyesebb lesz tőle az egész, jó hatással van az új követőkre, a Timeline-on is sokkal könnyebben a személyedhez tudják majd kötni az általad megosztott tweeteket.

2.) Töltsd ki a Bio mezőt

Ki vagy, mi vagy, mit csinálsz, mivel foglalkozol, miről tweetelsz? Itt – kivételesen 140 helyett 160 karakteren – le tudod írni azt a néhány dolgot, amit a többieknek érdemes rólad tudni. Szinte művészet mindezt belezsúfolni értelmesen 160 karakterbe, de azért próbáld meg. (Ezt a mezőt úgy tudod kitölteni, hogy a jobb oldalon felül a felhasználónevedre, majd a Settings menüpontra klikkelsz, a többit pedig már a Profile fül alatt egyedül is megtalálod.)

3.) Tweetelj folyamatosan

Nem arról van szó, hogy percenként tweetelj és arról sem, hogy éjjel nappal a Twitteren lógj, de ha számodra érdekesebb dolgokkal találkozol, amik esetleg másokat is érdekelhet, azokat nyugodtan – és rendszeresen – megoszthatod. Ne vegye el a kedved az, hogy néhány napig nincs egyetlen követőd sem. Ha jön egy új látogató a Twitter-oldaladra, akkor általában beleolvas az utolsó néhány bejegyzésbe – már ha van ilyen – és ha érdekesnek találja a fenti három dolgot, vagy ezek közül valamelyiket, akkor megnyomja végre azt a várva várt Follow gombot.

Személyes adatok

Itt azért megjegyezném, hogy nem árt gondolnunk a személyes adatok védelmére is. Amit a Twitterre kiteszel, az mindenki számára publikus lesz, még azoknak is, akik nincsenek regisztrálva a Twitterre. Lehetőség van azonban arra, hogy a tweetjeid védve legyenek (Protect my Tweets), így azokat nem láthatja mindenki. Azonban a képed és a Bio mező tartalma ettől függetlenül még mindenkinek látható marad.

Írtam korábban néhány bejegyzést a Twitterrel kapcsolatban, melyeket itt megtalálsz:

Ezen kívül lehetőséged van arra, hogy itt megnézd az én Twitter oldalamat. Ha pedig ott jársz és érdekesnek találod, akkor követhetsz is akár regisztráció és/vagy bejelentkezés után, a Follow gombra kattintva. 🙂

Mielőtt hozzászólnál...


Egy hozzászólás megírásakor kérlek, hogy vedd figyelembe a következőket:
  • ne írj trágár, vagy közízlést sértő szavakat
  • ne sértsd meg mások személyiségi jogait
  • ne buzdíts senkit a törvény megsértésére
  • legyél türelmes és előzékeny
Előre megköszönöm, hogy ha hozzászólsz, akkor a fentieket tiszteletben tartod.

Ha esetleg nem találnád a hozzászólásod a többi között, akkor gondolj arra, hogy az azért van, mert valószínű, hogy a fenti pontokat nem vetted figyelembe...

Itt lehet hozzászólni!