NASA @ Twitter

Megosztás az iWiW-en

Öröm nézni, amikor egy – gyakorlatilag állami cég – ennyire komolyan veszi az információközlést, a modern technika szinte minden eszközét kihasználva. Erre egy remek példa az Amerikai Egyesült Államok Nemzeti Légügyi és Űrhajózási Hivatala (közismertebb nevén NASA).

A NASA folyamatosan, a nap 24 órájában ontja magából az információkat, pl. a NASA TV-n keresztül (több csatornája is van, melyek online elérhetők). A weboldalán rengeteg archív anyag található sok évre visszamenőleg (fotók, videók, szöveges dokumentációk, hírek és egyéb, multimédiás anyagok). Odafigyel arra is, hogy minél több fiatal érdeklődését keltse fel e téma iránt (több oldallal van fent van a Facebookon is) és olyan oktatóanyagokat tesz fel a webre, amiket még az is megért, aki soha sem foglalkozott ilyesmivel.

Ezek után gondolom, hogy nem meglepő, hogy a Twitteren sem csak egy fiókkal van fent és ott is folyamatosan megosztja a tartalmakat. A fentiekből kiindulva azon szintén nem nagyon kell csodálkozni, hogy például a most 81 éves Buzz Aldrin (Buzz volt a második ember, aki a Holdra lépett) is rendszeresen tweetel.

Aki esetleg fogékonyabb a téma iránt és szeretné figyelni a tweeteket, azoknak talán leginkább a @NASA_Astronauts felhasználót érdemes követni a Twitteren, ugyanis ez a fiók rendszeresen retweeteli (így gyakorlatilag összegyűjti) a NASA-nál dolgozó asztronauták tweetjeit. Többnyire (de nem kizárólag) megosztott fotókról van szó, leginkább ilyesmikről:


A Chikurachki vulkán, a Kuril-szigeteken


A francia és olasz riviérák (a képen az Atlantis űrsikló egy részlete látszik)


Paraná folyó, Brazília

Mégegyszer a fenti néhány link a Twitter-fiókokhoz:

Szóval le a kalappal a NASA előtt, rengeteg hazai és külföldi cég és vállalkozás példát vehetne róla.

Most pedig néhány pillanatra próbáljuk meg elképzelni, hogy nem azért beszédtéma egy nagyobb állami vagy önkormányzati cég (pl. a MÁV, vagy a BKV), mert (száz)milliós nagyságrendben folynak el pénzek, hanem azért, mert az internet lehetőségeit kihasználva népszerűsítik a közlekedés ezen formáit képekkel, videókkal és egyéb hasznos információkkal. Ugye azt azért mindannyian érezzük, hogy ettől mi még nagyon távol vagyunk?

Mielőtt hozzászólnál...


Egy hozzászólás megírásakor kérlek, hogy vedd figyelembe a következőket:
  • ne írj trágár, vagy közízlést sértő szavakat
  • ne sértsd meg mások személyiségi jogait
  • ne buzdíts senkit a törvény megsértésére
  • legyél türelmes és előzékeny
Előre megköszönöm, hogy ha hozzászólsz, akkor a fentieket tiszteletben tartod.

Ha esetleg nem találnád a hozzászólásod a többi között, akkor gondolj arra, hogy az azért van, mert valószínű, hogy a fenti pontokat nem vetted figyelembe...

Itt lehet hozzászólni!