RockMelt, avagy a böngésző újragondolva

Megosztás az iWiW-en

Hónapokkal ezelőtt próbáltam ki a RockMelt – akkor még – béta változatát, ami annak idején annyira nem is volt egyszerű, mivel meghívóra volt szükség a letöltéshez.

Azóta már bárki számára elérhető ez az újragondolt, másfaja közelítésből elkészített „közösségi böngésző”, mely a böngészés mellett az olyan dolgokat helyezi előtérbe, mint pl. a tartalmak egyszerű és gyors megosztása – legyen szó a Facebookról vagy akár a Twitterről. Itt egy kedvcsináló videó, azt hiszem, hogy ez többet mond el a böngészőről, mint néhány képernyőkép.

Biztosan lesznek, akiknek érdekes lesz ez az új, kibővített kezelőfelület és könnyen hozzászoknak majd, de egészen biztosan lesznek olyanok is, akik azt mondják, hogy ezt képtelenek megszokni. Minden esetre szerintem egy próbát megérhet mindenkinek, a RockMelt erről a weboldalról tölthető le.

Egyébként a böngésző a nyílt forráskódú Chromium projektre épül és a pár extra funkciót leszámítva ugyanúgy néz ki és ugyanúgy működik, mint a Google Chrome.

2 hozzászólás “RockMelt, avagy a böngésző újragondolva” bejegyzésre

  1. Vilmos says:

    Érdekes, ez már jópár hónapja szembejött valahol, de azóta semmit nem hallottam felőle. Azt hiszem, aki mindig nyitva tartja a facebook-ot, annak nagyjából mindegy, mert úgyis a facebook jelenti számára az egész webet, és nem nagyon akar egy böngészőben böngészni, aki meg önállóan kószál a weben, annak ez csak növeli a distraction-t. Én mindenesetre nem bonyolítanám vele az életemet, de ettől eltekintve nagyon jópofa ötlet, és biztos meglesz a felhasználói köre.
    Nyomtam volna egy like-ot is, de pár másodperc múlva visszaáll alapba, hogy “Be the first…” Úgy látszik, ennek a cikknek nem kell a lájkom…:)

  2. Csaba says:

    Érdekes szoftver, de valahogy nem érzem azt, hogy meg tudnám szokni. Ennek ellenére szerintem megért egy bejegyzést. 🙂

Mielőtt hozzászólnál...


Egy hozzászólás megírásakor kérlek, hogy vedd figyelembe a következőket:
  • ne írj trágár, vagy közízlést sértő szavakat
  • ne sértsd meg mások személyiségi jogait
  • ne buzdíts senkit a törvény megsértésére
  • legyél türelmes és előzékeny
Előre megköszönöm, hogy ha hozzászólsz, akkor a fentieket tiszteletben tartod.

Ha esetleg nem találnád a hozzászólásod a többi között, akkor gondolj arra, hogy az azért van, mert valószínű, hogy a fenti pontokat nem vetted figyelembe...

Itt lehet hozzászólni!