iTunes 10

Megosztás az iWiW-en

A tegnapi Keynote után egyből arra gondoltam, hogy az Apple megint elrontott valamit, ami eddig nekem – és sok millió másik Apple terméket használónak – tetszett. Korábban már írtam az új, áttervezett külsejű Mac mini-ről és az iPhone 4-ről, mely a külsőt illetően elődjéhez képest jócskán lemarad, és hát a Snow Leopard doboza sem lett valami kiemelkedő alkotás.

Most az iTunes eddigi ikonját végezték ki, a tegnap megjelent iTunes 10 már egy másik – az előzőhöz képest kifejezetten ronda – ikont kapott:

Az iTunes 10 újdonságaiba most inkább nem mennék bele, viszont ezt a Windows-os időket idéző ikont nem tudtam megállni szó nélkül.

Szóval ha csak lassan is, de folyamatosan romlik az Apple minősége és most nem csak az ikonok miatt írom, hanem a fenti Mac mini-n és iPhone 4-en túl van itt képeket hibásan átméretező Aperture és fagyogató Safari 5 is – hogy leginkább csak azokat említsem, amikről már írtam én is pár sort. Ma pedig tizenakárhány nap uptime után legnagyobb meglepetésemre indíthattam újra a gépet, mert lefagyott (vagy valami olyasmit csinált, a lényeg, hogy nem csinált semmit).

Úgy látszik, hogy kezdik elfelejteni Cupertino-ban, hogy az Apple-t az apró dolgok tették naggyá, hogy a legapróbb részletekre is nagyon odafigyeltek úgy, hogy közben nem bonyolították túl azokat. Viszont ha így folytatják, akkor sok-sok év múlva egyszercsak eljön az az idő, amikor ezek a termékek tényleg csak túlárazott vackok lesznek és semmivel sem fognak kitűnni a tömegből.

Frissítés: azt nem tudom, hogy az új iTunes tartalmazza-e a 9.2-es ikonját (valószínű, hogy nem), de ha nincs benne a régi ikon és valaki mégis azt szeretné használni, akkor az innen letöltheti: itunes92icons.zip, 680 Kbyte). A tömörített .zip fájl tartalmazza az eredeti ikonfájlt (iTunes.icns), valamint egy ugyanilyen nevű, alfa csatornás .png-t is, 512×512 pixeles felbontásban. Hátha jól jön valakinek egyszer. 🙂

Mielőtt hozzászólnál...


Egy hozzászólás megírásakor kérlek, hogy vedd figyelembe a következőket:
  • ne írj trágár, vagy közízlést sértő szavakat
  • ne sértsd meg mások személyiségi jogait
  • ne buzdíts senkit a törvény megsértésére
  • legyél türelmes és előzékeny
Előre megköszönöm, hogy ha hozzászólsz, akkor a fentieket tiszteletben tartod.

Ha esetleg nem találnád a hozzászólásod a többi között, akkor gondolj arra, hogy az azért van, mert valószínű, hogy a fenti pontokat nem vetted figyelembe...

Itt lehet hozzászólni!