Az utolsó óra – Híradás a Föld állapotáról

Megosztás az iWiW-en

Az éghajlatváltozásról, a környezeti erőforrások kiapadásáról, ezeknek következményeiről és arról beszél Hetesi Zsolt asztrofizikus, hogy mennyire szűkül az emberiség lehetősége, amikor maga alatt vágva a fát, egyre jobban tönkreteszi a saját társadalmát.

Ezek nagy része eddig is ismeretes volt, ami viszont nagyon megdöbbentő az az, hogy nem olyan dolgokról van szó, amelyek majd a távoli jövőben, vagy 10-15 év múlva lesznek, ugyanis nagy valószínűséggel nem áll már annyi idő rendelkezésünkre. Az előadás nagyon érdekes, valódi példákkal segít szemléltetni a problémát, a következményeket és a megmaradt lehetőségeket. Úgy gondolom, hogy ezt a videót minden felelősen gondolkodó embernek látnia kellene, mert szó van benne a mindennapi döntéseink “hosszútávú” következményeiről is.

2 hozzászólás “Az utolsó óra – Híradás a Föld állapotáról” bejegyzésre

 1. Zoli says:

  Ez az előadás ledöbbentett. Rengeteg környezetvédelmi előadást láttam már, de ebben sok új és érdekes dolog van. Én is próbálom minél több embernek megmutatni.

  http://foldinfo.blogspot.com

 2. Csaba says:

  Engem is. Kicsit hosszú a videó, de mindenképpen érdemes megnézni azoknak is, akiket amúgy nem érdekel ez a téma.

Mielőtt hozzászólnál...


Egy hozzászólás megírásakor kérlek, hogy vedd figyelembe a következőket:
 • ne írj trágár, vagy közízlést sértő szavakat
 • ne sértsd meg mások személyiségi jogait
 • ne buzdíts senkit a törvény megsértésére
 • legyél türelmes és előzékeny
Előre megköszönöm, hogy ha hozzászólsz, akkor a fentieket tiszteletben tartod.

Ha esetleg nem találnád a hozzászólásod a többi között, akkor gondolj arra, hogy az azért van, mert valószínű, hogy a fenti pontokat nem vetted figyelembe...

Itt lehet hozzászólni!