Albumok összevonása iTunes-ban

Megosztás az iWiW-en

Albumok előadók és albumcímek szerint

Az egyik legnagyszerűbb dolog Mac-en az iTunes nevű szoftver. Windows alatt nem tetszett, de OS X alatt valahogy más az egész és itt eszembe nem jutna másik programot használni a gépen található albumok, zenék rendezgetésére és lejátszására.

Ma beimportáltam az iTunes library-be 3 újonnan beszerzett audio CD-t, de mivel mindhárom tulajdonképpen egy válogatás, több előadótól, ezért ugyanaz az album többször jelent meg az albumok között (minden előadónál külön-külön), ami nem túl praktikus megoldás.

Valahogy nem sikerült elsőre megtalálnom a módját annak, hogy hogyan lehet megoldani azt, hogy ez a három album ne előadónként szerepeljen külön-külön a többi között, hanem csak egyszer és az album borítójára klikkelve megtaláljam az összes oda tartozó zeneszámot, de természetesen erre is van megoldás.

Amennyiben ki van töltve az összes számnál az album neve (és az mindenhol azonos), abban az esetben nincs más dolgunk, mint egyenként az összes albumhoz tartozó számra jobbklikket nyomni, kiválasztani a Get Info menüpontot, majd a felugró ablak alján bejelölni a Part of a compilation jelölőnégyzetet.

Az egyesítés után mindegyik album egy helyet foglal el

Ha ezt egyenként megcsináltuk mindegyik számnál, ami az albumhoz tartozik, akkor az album borítója csak egyszer fog szerepelni az albumok között és az előadó nevének helyén a Various Artists szó fog szerepelni, utalva ezzel arra, hogy az albumban található számok nem egy előadótól vannak. Ezen kívül megmarad az előadó neve is az Artist mezőben, ha megnézzük az adott zeneszámhoz tartozó információkat.

Igazából ebben semmi extra nincs, csak mivel nem találtam meg elsőre ezt a lehetőséget az iTunes-ban, ezért gondoltam, hogy megosztom másokkal is, hátha lesz olyan, akinek hasznos lesz ez az információ. 🙂

6 hozzászólás “Albumok összevonása iTunes-ban” bejegyzésre

  1. olaszpal says:

    Egy jó tanács:
    Ha az összes albumon található dalt kijelölöd, akkor is megtalálod ezt az opciót, csak akkor már a Get Info / Options fülön. Ebben az esetben viszont csak egyszer kell “pipálnod”, nem egyenként.

  2. Csaba says:

    Köszi, tényleg, meg van ott is. Nem voltam elég figyelmes, de ezt az opciót jól el is dugták… 🙂

  3. Svajesz says:

    Köszi!
    Ez most rengeteget segített! Hogy mit össze szenvedtem vele!
    Mégegyszer köszi!

  4. Anna says:

    Hali!
    Lépésről lépésre megcsináltam ezeket de nem működik. Leszedtem EGY előadótól albumot és csinált belőle 6 különálló albumot. Infonál csekkoltam, mindegyiknél megegyezik az albumcím és kijelöltem az összes számot aztán a Part of a compilation-ra nyomtam egy Yes-t de még mindig nem “ugrott” össze egy albummá hanem továbbra is külön kezeli őket. Kezd az őrületbe kergetni az iTunes. Valami ötlet? Nagyon örülnék bármilyen építő jellegű hozzászólásnak 😀

  5. Csaba says:

    @Anna: így, hogy nem látom, sajnos nincs ötletem. Bár én annyit azért megpróbálnék, hogy egyesével törölném mindegyiknél az albumcímet, majd egyesével beírnám újból (elég csak az elsőhöz, majd egyenként másolás és beillesztés). Nem biztos, hogy ez megoldja, de egy próbát mindenképpen megér, hátha… 🙂

  6. Melinda says:

    Az Albumok fülről átmész a Dalok fülre, és ott az összeset kijelölve, Albumelőadónak beírod: Varioua Artist. És kész 🙂 semmi másra nincs szükség.

Mielőtt hozzászólnál...


Egy hozzászólás megírásakor kérlek, hogy vedd figyelembe a következőket:
  • ne írj trágár, vagy közízlést sértő szavakat
  • ne sértsd meg mások személyiségi jogait
  • ne buzdíts senkit a törvény megsértésére
  • legyél türelmes és előzékeny
Előre megköszönöm, hogy ha hozzászólsz, akkor a fentieket tiszteletben tartod.

Ha esetleg nem találnád a hozzászólásod a többi között, akkor gondolj arra, hogy az azért van, mert valószínű, hogy a fenti pontokat nem vetted figyelembe...

Itt lehet hozzászólni!