Facebook még nem beszélni rendesen magyar

Megosztás az iWiW-en

A "magyar" változat

Nem egészen értem a Facebook-ot. Adott egy rendszer, több, mint 350 millió felhasználóval, a felhasználók száma rohamosan nő, az oldal termel egy rakás pénzt. Megcsinálják az angolon kívül még másik 73 nyelvre a kezelőfelületet, ahol kiválaszthatjuk a magyar nyelvet is, de közben meg ez a változat ott tart jó ideje, hogy már nem angol, de még nem is magyar.

Aki nem tud angolul, az mit kezdjen pl. a Confirm X. Y. as a friend? kérdéssel a “magyar” kezelőfelületen? Ill. egészen pontosan választhat, hogy Megerősít vagy Ignore Request vagy Cancel, de így sok értelme nincs. Ráadásul ott, ahol nyelvet lehet választani, nincs is odaírva a magyar mellé, hogy beta, mint ahogy ott van jópár másik nyelv mellett. Ez a “vegyes” nyelvezet igaz egy rakás aloldalra is a Facebookon, ahol magyar nyelvű menüpont alatt csupa angol nyelvű szöveg található. Néztem a franciát és a németet is, ők azért jobban állnak fordítás-ügyileg mint mi, de ők is még messze vannak a véglegestől.

Egy kicsit olyan marketingfogás íze van a dolognak, hogy “tessék itt van, már tud magyarul is” közben meg mégsem. Nem hiszem el, hogy nem futja a bevételből a fordításokra, úgy hogy Csaba mostantól English (US) nyelven használja a Facebookot, legalábbis még egy darabig.

3 hozzászólás “Facebook még nem beszélni rendesen magyar” bejegyzésre

  1. Tisztelt szerkesztőség!Sokan használják Magyarországon a Facebook Web oldalt!Nagyon kevesen tudnak Angolul!Kérjük Önöket Szíveskedjenek Magyar nyelvere is fordítani a Facebook Web oldalakat! Nagyon sokan használjuk ezt a Web oldalt,de sajnos sokan nem értjük,mert nem beszéljük az Angol nyelvet!
    Szívességüket előre is köszönjük?Nagyon sokan szeretik a játékokat,A levelezéseket,sok Magyar látogató szeretne beszélgetni Angol ,szimpatikus emberekkel ,de sajnos a nyelvi nehézségek gátolják az ismerkedést,levelezgetést!Köszönöm Önöknek,minden Magyar ember nevében,hogy segítségünkre lesznek és magyar nyelven is lehetne kommunikálni ?Köszönöm megértésüket,Sokan azért hagyják el a Facebooko-t,mert nem tudunk Angolul beszélni és játékokat használni,levelezgetni!Szíves megértésüket köszönöm A Magyar Emberek nevében :Bánáti Marcsi

  2. Csaba says:

    Kedves Marcsi!

    A Facebookot nem én szerkesztem 🙂 viszont már réges-rég elérhető magyar nyelven is. A fenti blogbejegyzést idén februárban írtam és már akkor is elérhető volt – bár az igaz, hogy még ma sem teljesen tökéletes a fordítás.

    Ha alapból angol nyelven jön be a facebook.com, akkor az oldal alján lehet a nyelvek között kiválasztani a megfelelőt.

  3. Boobs says:

    Ez legyen az ember legnagyobb problémája…! Igen ez legyen! Mar mióta csak nyafogunk, hogy alig tudunk angolul Mo-n! A Facebook erre pont jó! Hogy kevert pl. Sok minden magyarul van, de megtobb minden meg Still angol! Ez pont arra jó, hogy az ember a “legkedveltebb” idotoltese során IS tanulja, sőt, szokja az angolt! Igen is kell! Vilagnyelv! És a legszebb one! Én nagyon örülök ennek! Csak így tovább az angol beepulesenek!

Mielőtt hozzászólnál...


Egy hozzászólás megírásakor kérlek, hogy vedd figyelembe a következőket:
  • ne írj trágár, vagy közízlést sértő szavakat
  • ne sértsd meg mások személyiségi jogait
  • ne buzdíts senkit a törvény megsértésére
  • legyél türelmes és előzékeny
Előre megköszönöm, hogy ha hozzászólsz, akkor a fentieket tiszteletben tartod.

Ha esetleg nem találnád a hozzászólásod a többi között, akkor gondolj arra, hogy az azért van, mert valószínű, hogy a fenti pontokat nem vetted figyelembe...

Itt lehet hozzászólni!