Hungaroton Music Store

Megosztás az iWiW-en

Elindult a Hungaroton Music Store, vagyis a Hungaroton Zeneáruház, ahonnan már akár 199 Ft-tól vásárolhatunk magunknak zenét, nem is akármekkora kínálatból.

A tartalmat folyamatosan bővítik a Hungaroton archívumából és már most is 3000+ lemez és 40.000+ dal közül lehet válogatni, a könnyűzenétől a népzenén át a klasszikusokig. Hogy csak néhány együttest és előadót említsek: LGT, Bikini, Omega, R-Go, Neoton Família, Cserháti Zsuzsa, Koncz Zsuzsa, Horváth Charlie, Zorán, Demjén Ferenc.

Torrent vs. legális tartalom

Jópár évvel ezelőtt én is letöltöttem azokat a hazai könnyűzenei számokat melyek tetszettek – a fenti előadók számai közül is – de pár hét után töröltem őket a gépről, mert egyszerűen úgy gondoltam, hogy hamarosan úgyis eljön az az idő, amikor majd olcsón megvásárolhatom ezeket a netről, pár kattintással. Igaz, hogy lassabban jött el ez az idő, mint ahogy vártam, de most itt van, letölthetem a nekem tetsző zenéket pár százasért. Szuper! 🙂

Egyébként továbbra is optimista vagyok ezzel kapcsolatban, szerintem ez hosszú távon jócskán fogja csökkenteni az illegális zeneletöltést és higgyétek el, hogy eljön az az idő is, amikor ciki lesz valakire nézve, hogy torrentről töltött le bármit is. Nyilván mindig lesznek olyanok majd, akik nem sajnálnak egy hétvégén elverni a szórakozóhelyeken 5-10 ezer forintot alkoholra, de sajnálják megvenni a kedvenc zeneszámukat 2-300 Ft-ért. Viszont mostantól a lehetőség adott, hogy tényleg meg lehessen venni olcsón és csak azt, ami nekünk tetszik. Ha egy szám tetszik egy albumról, akkor csak azt az egyet, ha kilenc, akkor kilencet, vagy akár az egész albumot is (egyben olcsóbb), pár kattintással.

Kíváncsi leszek, hogy a torrenteseknek ez után majd mi lesz a kifogás. 😀

A Hungaroton vezetésének pedig gratulálok, jó lépés volt ez és örülök neki, hogy próbálnak ésszerűen gondolkodni a zenei tartalom ilyen módon való értékesítésével kapcsolatban.

Úgy hogy hajrá, regisztráljátok be magatokat, válogassatok az albumok ill. a zenék közül és vegyétek meg őket ti is! 😀

2 hozzászólás “Hungaroton Music Store” bejegyzésre

  1. Wilmos says:

    Ennek a posztnak is örülök. Regisztráltam, már van is egy Best of Piramis… aztán jönnek majd a többi gyerekkori kedvencek a 70-es, 80-as évekből!
    Remélem ez nem enyészik el mint eddig annyi más Fotexnet próbálkozás.

  2. Csaba says:

    Én is remélem, hogy sikeres lesz és az is marad.

    Teljesen kiment a fejemből, hogy kell egy külön lakossági bankkártyát is csináltatnom, addig nem fogok tudni ezekből vásárolni. Nem ez miatt kell a kártya, de most egy okkal több, hogy legyen. 🙂

Mielőtt hozzászólnál...


Egy hozzászólás megírásakor kérlek, hogy vedd figyelembe a következőket:
  • ne írj trágár, vagy közízlést sértő szavakat
  • ne sértsd meg mások személyiségi jogait
  • ne buzdíts senkit a törvény megsértésére
  • legyél türelmes és előzékeny
Előre megköszönöm, hogy ha hozzászólsz, akkor a fentieket tiszteletben tartod.

Ha esetleg nem találnád a hozzászólásod a többi között, akkor gondolj arra, hogy az azért van, mert valószínű, hogy a fenti pontokat nem vetted figyelembe...

Itt lehet hozzászólni!